Maaseudun hyvinvointimatkailun kansainväliset mahdollisuudet

Kirjoittanut Juho Pesonen

Meillä on ollut käynnissä puolentoista vuoden ajan Prowell-hanke maaseudun hyvinvointimatkailun kehittämiseksi Pohjois-Euroopassa, mutta nyt vähitellen hanke on loppumassa.

Hankkeessa on tuotettu ja kehitetty laajasti uusia maaseudun hyvinvointipalveluita Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Latviassa ja Liettuassa sekä tutkittu maaseudun hyvinvointimatkailun käsitettä ja asiakkaita. Maaseudun hyvinvointimatkailulla on huomattavaa potentiaalia maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitäjänä ja asiakkaita kiinnostavana matkailupalveluna.

Hankkeen tulokset on raportoitu hankkeen verkkosivuilla osoitteessa http://www2.uef.fi/fi/mot/prowell. Verkkosivuilta löytyy lisätietoja hankkeesta, verkkosivuja joissa esitellään hankkeessa kehitettyja hyvinvointimatkailupalveluita, raportit asiakastutkimuksesta sekä maaseudun hyvinvointimatkailupalvelun tuotekehityksestä sekä Hanasaaressa järjestetyn loppuseminaarin esitykset. Verkkosivuille tullaan vielä lähitulevaisuudessa päivittämään muutamia piakkoin hankkeen ansiosta valmistuvia hyvinvointimatkailupalveluita.

Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos on vetänyt EU:n COSME-ohjelman rahoittamaa Prowell-hanketta 1.4.2014 – 30.9.2015. 

Markkinointitutkimuksessa käytetyn kyselylomakkeen englanninkielinen versio on ladattavissa osoitteessa http://www2.uef.fi/documents/1145891/1362845/English+version+of+the+Prowell+survey/9df1e889-d0ad-4e70-a29c-1aa158aa0eef


 


Kommentit